Mongolia este destinatia noastra. Vrem sa ajungem la Ulanbataar si de acolo va incepe drumul de intoarcere spre casa. Cei care trec pe acolo spun ca este un loc special, cu un farmec aparte, datorita salbaticiei sale si lipsei aproape totale de drumuri asfaltate. Acesta va fi provocarea suprema pentru masina noastra.

Scriu acest post deoarece informatiile legate de turismul in aceasta tara nu sunt foarte clare. Incepand cu Iunie 2014 s-a renuntat la viza pentru 42 de tari (printre care si Romania), asta insemnand ca doar te prezinti la granita cu pasapoartele (si eventual actele masinii) si intrii, daca stai sub 30 de zile. Doamna Rodica Pop, consulul onorific al Mongoliei in Romania, a spus ca asta e valabil doar daca zbori cu avionul, insa am zis ca verific asta, iar dupa ce am sunat la ambasadele Mongoliei in Germania si Ungaria, mi s-a confirmat ca nu este necesara viza.

Prin urmare, calatoriti fara grija spre aceasta tara, doar nu va pierdeti pasaportul pe drum.

2 thoughts on “Cum obtii viza de Mongolia

  1. Pentru Mongolia nu este nevoie de viza insa daca vii cu masina sua motocicleta dinspre Rusia, rusii nu te lasa sa iesi de la ei daca nu ai viza pentru tara in care urmeaza sa intri. Deci viza de Mongolia trebuie doar daca vii “pe drum”, dinspre Rusia. Daca zbori, fie si cu escala la Moscova nu iti trebuie viza.

    1. Legislatia se schimba de la an la an pentru viza Mongola. Noi cand am facut calatoria in 2015 din fericire am prins o fereastra de cateva luni cand nu era necesara aceasta viza. De atunci am auzit tot felul de schimbari, printre care si lasarea unei garantii la vama mongola pentru masini cu numere “exotice” :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>