Citatul zilei: “Ma p#!a, cand am vazut traficul de la iesirea din Ho Chi Minh, am inceput sa tremur”, Luci

Dupa noaptea lunga din ziua precedenta, ne-am propus sa ne trezim la 10 si sa plecam pe la 11. Vezi sa nu. Ne-am trezit la 12 si am pornit la 14. Cand ne-am trezit, ne-am si demoralizat un pic, cum picura afara. Nu este cel mai frumos mod de a ne incepe calatoria, insa norocul a fost de partea noastra si s-a oprit repede si la fel de repede s-a si uscat. Am inceput cu un mic dejun rapid si cumparatul ultimelor chestii pentru drum. La ora 2 eram gata de drum, cu tot cu shootingul foto de dinainte.

Ready to roll
Ready to roll

Ne pornim! Spiritele sunt sus. Incepe serpuitul prin traficul de Vietnam. Ajungem repede la intrarea pe “centura”, care o taie prin centru, insa trece un tip localnic pe langa noi ce gesticuleaza cu ambele mainile in mers pe motor aratand in spate. Tragem pe dreapta si asteptam. Luci a avut probleme cu pornirea de pe loc si ii tot moare motorul mai ales la semafoare, mai pui pe langa asta ca are greutati cu pornirea motorului, nu ne prea ajuta cu avansarea. Dupa o ora am facut 25km. Drumul este perfect, sunt benzi dedicate motocicletelor, insa de-abia ne obisnuim cu ele si traficul este cam haotic. Depinde pe cine intrebi. Eu am experienta Clujului pe scuter, Luci are la activ doar cateva ore in poligon, iar Calin pare in apele lui. Drumul drept nu e “dusman” pentru niciunul din noi. Facem o pauza sa vedem cum e. Luci deja se indragosteste de calul lui.

Calul negru al lui Luci
Calul negru al lui Luci

Mai megem un pic, si gasesc niste tarabe cu piese moto, ocazia perfecta sa imi iau oglinzi noi, cum cea din stanga nu vrea sa imi stea de nici o culoare intr-o pozitie in care sa ii vad pe baieti si e destul de stresant. Autostrada devine drum normal cu o banda pe sens si camioanele sunt cam aproape. Trebuie sa tinem aproape sa nu patim ceva.

Piese moto avem! Trei la zetze mii!
Piese moto avem! Trei la zetze mii!

Ca sa fie platoul de experiente full, se si porneste ploaia torentiala la vreo 60km de Ho Chi Minh. Repde am mai gasit o bodega la marginea drumului ce vindea inghetata, sucuri, apa si pelerine de ploaie. Ne-am luat fiecare, eu optand pentru cea oficiala Honda, in ton cu motocicleta de sub mine. Dupa jumatate de ora, ploaia se mai domoleste si o luam la drum. Traseul a fost fara istoric pana spre inserate. Merg in fata, privesc in oglinda si il vad numai pe Calin. Incetinesc, il astept si ne oprim. Dupa 2 minute trece iarasi un localnic ce gesticuleaza disperat. Ne intoarcem si Luci e inconjurat de vreo sase Vietnamezi, care il stropesc cu apa, il bat de praf si il trateaza. Ne apropiem si e un pic murdar pe o parte si zgariat la genunchi, dar macar sta in picioare. Cica o femeie cu copil a facut o manevra sinusoidala inainte de un semafor pe rosu, ce l-a confuzat la maxim pe Luci si singura manevra de franare a fost tranta pe jos. Bine ca nu s-a rupt nimic, motorul mergea, localnicii pansau de zor la rani si in 20 de minute am fost la drum din nou. S-a intunecat, dar avansam constant. Ajungem si la Phan Thiet, localitatea de dinainte de Mui Ne si la Luci i se opreste motorul. A facut pana prostului. Ciudat, pentru ca eu si Calin inca aveam ceva in rezervor. Cu ocazia asta ii gasim porecla motorului: Setila. Eu merg cu un flacon de apa minerala sa caut benzina, insa fiind tarziu cam totul era inchis. Ca noroc la la benzinaria din centru, baiatul ce lucra acolo isi lua cina peste drum. A venit si a deschis pentru mine si imi umple flaconul. Ma intorc la baieti, si ne mai tragem sufletul un pic.

Laid back
Laid back

Am pornit la drum pentru ultimii 10 km. Ajungem in statiune insa e cam gol, doar cate un turist pierdut, dar totul gata sa fie inchis. Avansam catre satul de pescari si norocul ne este cu cupa mondiala. Gasim niste localnici la carciuma satului, piliti bine, care in 3 minute ne gasesc o doamna ce ne da o camera de 3. In 10 minute ne aruncam lucrurile si ne alaturam localnicilor la meci. Stiau baietii de Hagi si povestim prin semne in restul serii. Facem o mega consumatie de vreo 15$ toti trei si ne culcam. Ziua urmatoare ne asteapta plaja.

Harta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>