Atat viza de Kazahstan cat si cea de Kyrgyzstan se obtin in Romania de la Ambasada Republicii Kazhastan din Bucuresti.

Pentru a obtine viza turistica pentru 30 de zile e nevoie de:

 1. Prezenta personala la ambasada din Bucuresti sau in cazuri intemeiate o procura notariala, tradusa legalizat in Rusa sau in limba lor nativa. In cazul nostru, am fost 3 persoane din Cluj asa ca am ales sa imputernicim pe unul dintre noi pentru “depunere acte si formalitati de viza pentru Kazahstan si Kyrgyzstan” si sa traducem legalizat in Rusa procura. Rusa nu e o limba prea comuna in Cluj si traducatorii autorizati sunt putini. Pentru Cluj, recomand pe Mihaela Lovin care a fost prompta si profesionista cu traducerea (email: mihaela_lovina@yahoo.com)
 2. Pasaport valabil pe cel putin urmatoarele 6 luni
 3. 1 Copie Pasaport per viza
 4. Formular de viza si cerere eliberare viza descarcate de pe site-ul ambasadei, apoi tiparite si completate in limba engleza (http://kazembro.kz/?lang=ro   la sectiunea “Informatii privind vizele”, scroll down). Daca aplicati atat pentru Kazahstan cat si pt Kyrgyzstan vor trebui 2 exemplare, unul pentru fiecare tara. E fix acelasi formular si e ok ca sunt insemne si sigle de la Kazahstan pe ambele formulare. Foarte important e sa-l completati in engleza. Noi l-am completat in romana pentru ca rubricile au titluri in romana si consulul s-a enervat pentru ca el nu stie romana.
 5. 35 de EUR per viza. Deci daca vreti atat Kazahstan cat si pt Kyrgyzstan vor trebui 70 de EUR. Trebuie virament si chitanta separate pentru fiecare viza. In cazul nostru, fiind 3 persoane si ambele tari a trebuit sa facem 6 viramente de 35 de EUR. Datele pentru virament le gasiti pe site-ul ambasadei (http://kazembro.kz/?lang=ro   la sectiunea “Sectia Consulara”, scroll down)
 6. 1 Poza tip pasaport per viza.
 7. Asigurare de calatorie valabila in Kazahstan
 8. O dovada a rezervarii unde veti sta (Noi am rezervat pe booking.com o singura zi la una din locatii si am printat rezervarea).
 9. Test de geografie a Kazahstanului trecut cu brio :) Glumesc 😛  Povestea e ca l-am trimis pe Lorand sa depuna actele pt viza la Kazhstan si pe formular, una dintre rubrici e orasele prin care treci. Insa formularele le-am completat eu pentru toata lumea, fara sa-l avertizez in prealabil pe Lorand. Noi, in excursia noastra neavand un traseu batut in cuie pe Kazahstan am pus ce mi-a venit in minte: orasul de intrare, orasul de iesire si vreo 2 pe la mijlocul hartii de pe google maps. Consulul se uita peste si il intreaba pe Lorand sa arate pe Harta Kazahstanului din biroul lui unde e orasul respectiv. E clar ca n-a stiut si l-a luat la intrebari :)) In ciuda acestui fapt, omul a fost ok si ne-a dat vizele dupa o saptamana de asteptare.

7 thoughts on “Cum obtii viza de Kazahstan si Kyrgyzstan

 1. Salut,

  Stiti daca se poate obtine viza direct la aeroport in Bishkek acum? Sau e neaparat plimbarea asta in Bucuresti? Nu reusesc sa gasesc inca informatia corecta.

  Mersi :)

  1. Din cate stiu se poate direct in aeroport, daca ajungi zburand. Noi cum am mers cu masina, a fost nevoie de viza in avans.

 2. Buna Liviu,
  Deci voi chiar ati calatorit cu viza de Kyrgyzstan obtinuta la ambasada Kazakhstanului din Bucuresti? Eu am niste informatii contradictorii de la ambasadele Kyrgyzstanului prin lume ca nu este valabila viza luata la Bucuresti. Ma refer doar la Kyrgyzstan, caci pentru Kazakhstan cetatenii romani nu mai au nevoie de vize incepand cu jan 2017.
  Multumesc anticipat pentru raspuns,

  1. Salut,
   Informatia de pe blog e din 2015, cand am facut calatoria. Intre timp s-au schimbat procesele cu unele vize, printre care cea Kyrgyza. Nu se mai poate lua la Bucuresti viza. Cea mai apropiata ambasada ar fi la Viena la care puteti apela.

   1. Multumesc mult.
    Consulul Kazakh in persoana a insistat ca se poate (contactat si la telefon si direct la ambasada), in timp ce am primit confirmari de la ambasadele Kyrgyze din USA, Viena, UK, ca nu se poate.
    Acum e clar, trimitem la Viena, sau alegem zbor si luam viza pe aeroport.
    Calatorii frumoase iti doresc!
    Daniela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>